В Китай бяха открити Зимните олимпийски игри от президентът Си

...
В Китай бяха открити Зимните олимпийски игри от президентът Си
Коментари Харесай

Си Цзинпин откри Зимните олимпийски игри

В Китай бяха открити Зимните олимпийски игри от президентът Си Цзинпин, осведоми БГНЕС.

Фойерверки, стратегия със снежинки, осем маршируващи бойци с китайския байрак и националният химн на Китай бяха единствено част от впечатляващите резултати на дълго чаканото разкриване на игрите.

Световни водачи се събраха да следят спектакъла, където бяха открити и Летните олимпийски игри преди 14 години. Сред гостите беше и президентът на Русия Владимир Путин, който имаше опция да се види с китайския си сътрудник Си.

Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах посочи:

" В нашия нежен свят, където разделяне, спор и липса на доверие са водещи сега, ние демонстрираме на света - да, че е допустимо да бъдем жестоки противници, до момента в който в същото време живеем спокойно и се почитаме взаимно "

Българската делегация се състои от 15 спортисти.

Припомняме, че за реализирането на Зимните олимпийски игри беше разгласен протест от голям брой страни - Съединени американски щати, Австралия, Англия и други, което изостри интернационалните връзки. Но доста страни се отдръпнаха от протест, като поддържаха откриването Китай неведнъж постанова ограничаващи ограничения за жителите си като затваряше цели квартали в Пекин с цел да ограничи разпространяването на коронавирус преди надпреварата, както и вкара стрикни ограничения в олимпийското населено място. Основните демаркационни линии са Тайван, околните връзки сред Китай и Русия, човешките права на уйгурите в Синдзян и обвиняванията в авторитаризъм.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР