В Кипър удвояват броя на пунктовете за провеждане на бързи

...
В Кипър удвояват броя на пунктовете за провеждане на бързи
Коментари Харесай

В Кипър отварят двойно повече пунктове за бързи Covid тестове

В Кипър удвояват броя на пунктовете за осъществяване на бързи проби за ковид поради увеличеното им търсене при рестартирането на стопанската система и обществените действия от понеделник след края на локдауна.

85 звена и спомагателни мобилни пунктове в учебни заведения ще работят за улеснение на жителите, предвид на новите ограничения, които влизат в действие от понеделник, заяви министърът на опазването на здравето Константинос Йоану.

Всички, които се връщат на работните си места след края на локдауна – в заведения за хранене, кафенета, търговски обекти, фитнес зали и други, би трябвало да имат негативен резултат от бърз тест.

Това условие важи и за учителите, чиновниците в учебните заведения, учениците от гимназиите, лицеите и техникумите, защото понеделник е първият ден с физическо наличие и за тях.

, е краткотрайна мярка, чието използване би трябвало да обезпечи равномерен преход до постигането на стремежи имунитет посредством имунизации, сподели здравният министър.

Той отхвърли рецензиите, че с коронапропуска се основават 2 категории жители, съгласно него по този начин на всички се подсигурява по-голяма сигурност.

На този стадий хората ще би трябвало да показват удостоверения на книжен притежател за изработен тест, ваксина или преболедуване на ковид, по-късно документът ще бъде в електронен вид.

Бизнесът, шефовете на компаниите и на съответните обекти не носят отговорност за контрола на коронапропуска. Само чиновници на полицията и на способените министерства ще могат да го ревизират, съобщи здравното министерство.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР