В Киев и във всички региони на Украйна отново бе

...
В Киев и във всички региони на Украйна отново бе
Коментари Харесай

Украйна съобщи за нови руски удари в Запорожие, Русия – за украински обстрел в Донбас

В Киев и във всички райони на Украйна още веднъж бе оповестена въздушна паника.

Това оповестиха каналът Telegram на киевската администрация. Украински медии оповестяват за нови детонации в следеното от Киев Запорожие.

Няколко часа по-рано Анатолий Куртев, секретар на градския съвет на Запорожие, заяви, че в града са развалени инфраструктурни уреди и е избухнал пожар.
Освен това очевидци в обществените мрежи оповестиха за детонации в градовете Кривой Рог и Никопол.
Както сподели Алексей Кулеба, ръководителят на администрацията на Киевска област, в канала си в Telegram, „ осъществено е ракетно нахлуване против един от регионите на Киевска област, само че жертви няма “.

„ Ще върнем мира и ще осигурим на страната историческа победа “, съобщи в следващото си послание президентът Володимир Зеленски.

„ Вижте какъв брой смутен е врагът! Чуйте и по какъв начин задават въпроси на ръководителя на тези терористи, когато той въпреки всичко излезе пред хората.
Да, те към момента разполагат с хора, които да хвърлят в офанзива, имат оръжия, ракети и дронове, само че нямат шансове и няма да имат, тъй като Украйна напредва “.
Зеленски увери, че Украйна сполучливо възвръща енергийните си уреди след масираните съветски удари и прикани сънародниците си да пестят ток в интервалите на най-голямо ползване.
Междувременно Съединени американски щати отпуснаха на Киев нова военна помощ. Тя включва над 200 бронирани високопроходими машини „ Хъмви “, муниции за установки „ Хаймарс “, 5000 противотанкови оръжия, както и артилерийски снаряди на обща стойност 725 млн. $. Същевременно от Вашингтон предизвестиха, че ще постановат наказания за доставяне на Русия с муниции. Русия упрекна Украйна за обстрел в Донецка област, при който е починала жена .Руските управляващи в анексираната Херсонска област оповестиха, че е почнала дейната фаза на украинското нахлуване и са подготвени да го отразят.НАТО към този момент е изгубила в Украйна поради краха на плана „ анти-Русия “.Така съветският заместник-министър на външните работи Александър Грушко разяснява думите на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, че победа на Русия в Украйна би означавала проваляне за алианса.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР