В късно вечерно съдебно дело адвокатите на бившия президент Доналд

...
В късно вечерно съдебно дело адвокатите на бившия президент Доналд
Коментари Харесай

Тръмп иска от апелативния съд да спре заповедта за намеса в избори през 2020 г.

В късно вечерно правосъдно дело юристите на някогашния президент Доналд Тръмп желаят от Апелативния съд на окръг Колумбия да спре лимитираната заповед за възбрана на окръжния арбитър Таня Чуткан в делото за интервенция в изборите през 2020 година, заведено от специфичния прокурор Джак Смит.

Заповедта на Chutkan, настояват юристите на Тръмп, е „ заглушаване на главната политическа тирада на президента Тръмп по време на историческа президентска акция “.

Неговите юристи нарекоха неотдавна възобновената заповед за задръстване на арбитър Чуткан невиждана, необятна и „ основана на позиция “.

Прокурорите и евентуалните очевидци, които Чуткан е забранил на Тръмп обществено да нападна, са високопоставени държавни чиновници, се твърди в документите и затова са свързани с акцията. Тези чиновници, твърди Тръмп, са незаслужено предпазени от рецензии вследствие на заповедта. Чуткан сподели в заповедта си, че Тръмп не може да приказва за прокурори, работещи по случая, правосъдни чиновници и евентуални очевидци.

Защитата твърди, че заповедта за задръстване освен противоконституционно лимитира речта на Тръмп по време на акция, само че визира правата на поддръжниците му да го чуят.

„ Това право на слушателите да получат посланието на президента Тръмп има своето „ най-пълно и най-неотложно приложение тъкмо за провеждането на акции за политически постове “, изключително за президентството “, настояват юристите на Тръмп.

Тръмп изиска от съда да вземе решение до 10 ноември. Това са единствено осем дни и към този момент не наподобява, че състав от трима съдии е избран да прегледа случая.

По-конкретно, предлагането изисква от апелативния съд да спре заповедта за задръстване заради възраженията на Тръмп, неотложно и административно да сложи на пауза заповедта, до момента в който се преглежда по-дългото прекъсване, и в случай че тези претенции бъдат отхвърлени, неговите юристи желаят за заповед за заповед, заповед от апелативния съд до Chutkan за анулация на нейното решение по отношение на прекъсването.

Министерството на правораздаването се опълчва на настояванията и поредно упорства съдилищата да запазят заповедта за задръстване.

Искането на Тръмп — което беше необятно предстоящо — следва отхвърлянето на Chutkans на сходно искане до запазете реда за задръстване. Съдията краткотрайно отсрочи решението, до момента в който обмисляше настояването, само че в последна сметка реши, че то би трябвало да остане в действие.

Екипът на Смит в началото изиска от съдията да ограничи речта на някогашния президент по време на досъдебното произвеждане, цитирайки това, което прокурорите твърдяха, бяха евентуалните рискове, които неговият език представляваше за правораздаването и интегритета на правосъдното произвеждане.

Чуткан единствено отчасти удовлетвори настояването на държавното управление, забранявайки на Тръмп обществено да нападна чиновниците на съда, федералните прокурори по име, и възможни очевидци по делото. Тогава съдията сподели, че заповедта й не се основава на това дали въпросните мнения й харесват, а дали те могат да застрашат бъдещия развой. Тръмп, сподели Чуткан, е бил третиран като всеки различен обвинен.

Миналия месец прокурорите предложиха на съдията да свърже нейната лимитирана заповед за задръстване на устата с изискванията на освобождение на някогашния президент, като на процедура свърже свободите му преди процеса със спазването на решението на съда. Чуткан обаче не се съгласи и просто възвърне заповедта си за задръстване.

Искането от четвъртък вечер идва по-малко от 24 часа, откакто екипът на отбраната на Тръмп изиска от Чуткан да спре правосъдното произвеждане, защото тя преглежда изказванията на някогашния президент за президентски имунитет. Адвокатите му твърдяха, че четирите точки на обвиняването против него - които включват скрит план за машинация на Съединени американски щати - би трябвало да бъдат отхвърлени, защото хипотетичните дейности са осъществени, до момента в който Тръмп е бил президент.

Бившият президент се пледира за почтен по всички обвинявания и отхвърли да е направил нарушаване.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР