В Кърджали болниците са на ръба заради високите цени на

...
В Кърджали болниците са на ръба заради високите цени на
Коментари Харесай

Болниците в Кърджали изнемогват заради високите цени на тока


В Кърджали лечебните заведения са на ръба поради високите цени на електрическата енергия. Лечебните заведения сигнализират, че ще им се наложи да избират сред сметките за ток и медикаментите, които са нужни за лекуването на пациенти.

Областният шеф на Кърджали Даниел Делчев удостовери в ефира на Нова тв и показа, че това става на фона на увеличение на броя на заболелите в региона.

Здравните заведения имата проблеми с цената на електрическата енергия, те би трябвало пъкъл избират сред възнаграждение на тока и пазаруване на лекарства.

Проф. Тодор Черкезов, шеф на МБАЛ " Атанас Дафовски " - Кърджали, съобщи, че лечебните заведения са огромни потребители на електрическа енергия и сметките са към този момент два и три пъти по-големи от това, което е било до този миг. Миналият месец сметката е 110 000, а предходната е била 50 000. Получена е отплата, само че сметките отново са високи.

" Разчитаме, че казусът ще бъде взет под внимание от способените органи, ще има още обезщетения и няма да се наложи да вършим сложен избор сред сметките и медикаменти. Надявам се в идващия зимен сезон ще можем да се оправим, само че това може да стане благодарение на страната ", сподели още той.

Проф. Черкезов акцентира, че макар проблемите болничното заведение е в положително икономическо положение.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР