В канадската провинция Квебек, която е най-засегната от вълната Омикрон,

...
В канадската провинция Квебек, която е най-засегната от вълната Омикрон,
Коментари Харесай

Квебек забранява достъпа до някои магазини за неваксинираните, първо са тези за алкохол и канабис

В канадската провинция Квебек, която е най-засегната от вълната Омикрон, се вкарват рестрикции за неимунизираните. Според управляващите те ще ги защищават " от самите тях " и ще ги накарат да схванат, че би трябвало да си стоят вкъщи, съобщи Франс прес.

Мерките стартират да работят от 18 януари. От тази дата магазините, продаващи алкохол и канабис, ще бъдат налични единствено за хората с имунизационен документ, съобщи министърът на опазването на здравето на провинцията Кристиан Дюбе.

" Това е първата стъпка, която ще създадем. Ние би трябвало да предпазваме тези хора от самите тях, както и да предпазваме нашата здравна система ", изясни той.

" Ако неимунизираните са недоволни, има едно доста просто решение - идете и си поставете вашата първа доза, гратис и елементарно е ", съобщи министърът.

След 18 януари и други магазини ще бъдат включени в листата за наложително условие за имунизационен паспорт.

В Квебек 82 % от популацията над 5 години е с две дози от имунизациите против ковид, а 20 % е с трета доза. Но напоследък хоспитализациите порастват и здравната система страда от дефицит на личен състав.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР