В , както я всички други държави, са широко разпространени

...
В , както я всички други държави, са широко разпространени
Коментари Харесай

Бял хакер хакна измамници и ги опозори пред целя свят

В, както я всички други страни, са необятно публикувани схеми за шикалкавене, когато злоумишлениците се свързват с жертвата и се показват за чиновници по осведомителна сигурност на тяхната банка. Те съумяват да получат нужната информация, благодарение на която трансферират непознатите пари към своите банкови сметки. Но този път мошениците се натъкнаха на блогър, които безусловно разкри техните действителни персони, разгласява ги в свободен тип и обществено ги опозори пред целия свят .

Индийският блогър с прякор Scambaiter се смята за бял хакер и е профилиран в ловенето на мошеници от този вид, и когато се натъкне на сходни случаи разгласява профилирани шеговити клипове в YouTube. В този той получил в електронната си поща имейл, в който се оповестява за негова поръчка в Amazon, която той сигурно не е правил. Както нормално, в електронното писмо е записан номера на на телефона на кол-центъра, където е трябвало да позвъни, с цел да анулира тази „поръчка“.

Обикновено мошениците от този вид желаят да им бъде обявен изпратения от Amazon SMS код, с цел да извършат „необходимата проверка“. Само че на процедура този код служи за нулиране на паролата в Amazon – нещо което измамниците авансово са подготвили и тази информация им е нужна, с цел да разполагат с непознатия акаунт. В този случай нарушителят нормално оповестява че всичко е протекло сполучливо, единствено че прави няколко покупки с банковата карта на жертвата, която е прикачена към акаунта. Но мошениците, които са се свързали със Scambaiter са решили да отидат много по-далече. Те са употребявали неговите данни от Amazon акаунта, с цел да може жертвата да им има по-голямо доверие, тъй като могат да цитират нейното име, адреса и така нататък След това го помолили да конфигурира TeamViewer и да им даде достъп до своя компютър, с цел да могат по-детайлно да прегледат зародилия предполагаем проблем.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР