В живота на всеки има периоди, в които сексуалният му

...
В живота на всеки има периоди, в които сексуалният му
Коментари Харесай

Вреди ли на здравето ни липсата на интимен живот и секс?

В живота на всеки има интервали, в които половият му живот не е тъкмо подобен, какъвто му се желае. Няма съответно количество секс, което би трябвало да вършим, с цел да се усещаме добре - всичко е строго самостоятелно. Индивидуално е и дали и до какъв брой неналичието на секс ще се отрази отрицателно.
По тематиката се приказва и в ново проучване, извършено в Съединени американски щати. В него се акцентира, че доста хора могат да бъдат също толкоз щастливи без секс, колкото и тези, които водят постоянен полов живот. А въздържанието по избор или заради липса на сътрудник в продължение на месеци и даже години не може да ни разболее, както считат някои.
Въпреки това, проучванията демонстрират, че постоянният секс може да докара до избрани изгоди за здравето. А някои от тях, като понижаване на равнищата на стрес, можем да получим и посредством самозадоволяването.
При мъжете да вземем за пример е потвърдено, че здравето на простатата зависи от постоянната еякулация, която е добре да бъде към 20 пъти на месец - численост, която за мнозина може би наподобява повишена. При дамите пък честата полова интензивност може да укрепи мускулите на тазовото дъно, които поддържат пикочния мехур, подобрявайки неговата функционалност.
Относно психологическия резултат от неналичието на секс е доста значимо да се направи уточнението дали тя съставлява проблем за съответния човек или не. Защото някои хора просто не изпитват полово предпочитание и въздържанието за тях не е причина за тревога и по-ниско качество на живот.
За други правенето на секс, изключително в случай че нямат непрекъснат сътрудник, е обвързвано с повече терзания (за полово излъчени заболявания и нежелана бременност например), в сравнение с въздържанието. Изследванията обаче демонстрират, че сексът е добър метод за облекчение на напрежението, който може да усъвършенства психологичното здраве на човек, предава Medical News Today.
Отношението към секса варира, без значение дали сме във връзка или не. Има сътрудници, които основават хармонични и напълно платонични взаимоотношения, а за други интимното другарство е в основата на връзките им.
За едни сексът усъвършенства връзката и възприятието за непосредственост. И когато той липсва, се появява възприятие на тревога, че нещо с връзката им не е наред. А значимият извод, който би трябвало да запомним, е, че просто би трябвало да се усещаме добре - и това може да стане и без секс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР