В живота на всеки един от нас се е случвало

...
В живота на всеки един от нас се е случвало
Коментари Харесай

Празнична вечеря в последния момент! Няколко сочни идеи

В живота на всеки един от нас се е случвало да посреща непредвидени посетители или пък даже и да са " предстоящи " гостите, времето да ни е изиграло неприятна смешка - задържали са ни на работното място, колата ни е " изоставила " посред пътя или пък сме се сблъскали с друга необикновена обстановка, в която ни се е наложило да " скалъпим " небрежно празнична вечеря.

Ето за какво тук ще ви предложим 3 хрумвания какво можете да приготвите за гостите си, в случай че се постанова да вършиме празнична вечеря в последния миг. Естествено, всичко ще зависи от това с какви артикули разполагате.

1. Пилешки пържоли на тиган, поднесени със свежа салата

 Празнична вечеря в последния миг! Няколко сочни хрумвания

Подобно на рибата, пилешкото месо се подготвя доста бързо на тиган с незалепващо покритие, само че за разлика от нея то няма да остави неприятни миризми в дома ви. Подправете пилешкото филе (ако е от бяло месо, ще стане по-бързо, в сравнение с в случай че пържолите ви са от пилешки бутчета) с малко сол и черен пипер и просто ги сложете да се опекат от двете страни в тигана.

За да не загорят, ще би трябвало бързо да ги размествате и обръщате, само че ще установите, че цялата процедура ще ви отнеме едвам няколко минути. Поднесете пилешките пържоли дружно със свежа салата. Още по-добре ще е, в случай че разполагате с чери доматчета, тъй като тях даже няма да е належащо да режете. Празнична вечеря за 0 нула време!

2. Празнично ядене от кайма и яйца

Ако не разполагате с пилешки пържоли, а с кайма и яйца, още веднъж имате вид за бърза празнична вечеря. Намажете тава с лой и в нея сложете завършени с ръце топчета от подправена с подправки по желание кайма. В тях издълбайте отвор, тъй че те да замязят на гнезда. Във всяко гнездо чукнете по 1 яйце, като внимавате жълтъка да попадне в центъра на гнездото. Сложете всичко това да се пече в авансово загрята на 250 градуса фурна и ще се изненадате какъв брой бързо сте спретнали освен вкусна, само че и естетически добре издържана празнична вечеря.

3. Зеленчукови шишчета

 Празнична вечеря в последния миг! Няколко сочни хрумвания

В кухнята на всеки евентуално се намира малко кромид лук, морков, доматчета, гъби или пък някоя " изоставена " тиквичка. Просто нарежете тези артикули на относително идентична по форма размер, изсипете ги в купа, залейте ги с малко зехтин, подправете ги със сол и подправки по желание, разбъркайте ги добре и нанижете зеленчуковите шишчета. Печете ги в авансово загрята на 200 градуса фурна до омекването им. Воала! Разполагате освен с красива, само че и здравословна празнична вечеря!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР