В източногерманския град Кемниц се проведе пореден антиимигрантски протест. През

...
В източногерманския град Кемниц се проведе пореден антиимигрантски протест. През
Коментари Харесай

Стотици германци излязоха на пореден протест срещу мигрантите

В източногерманския град Кемниц се организира следващ антиимигрантски митинг. През последните дни градът стана сцена на конфликти сред групи крайнодесни и крайнолеви, разграничени по въпроса за имиграцията в страната.

Митингът в четвъртък вечер не беше толкоз всеобщ, колкото предходните два. Между 500 и 800 души се събраха пред футболния стадион в Кемниц с апели за прекъсване на имиграцията.

Повод за началото на напрежението беше гибелта на 35-годишен мъж, за която са упрекнати сириец и иракчанин. По информация на немското издание „ Ди Велт ” единият обвинен за закононарушението е търсил леговище у нас. 22-годишният Йосиф. А. трябвало да бъде депортиран в България през май 2016 година, само че това не се е случило. Срокът за неговото връщане назад бил удължен с шест месеца, в които управляващите трябвало да вземат решение за депортацията.

В четвъртък и френският президент Еманюел Макрон разяснява обстановката в Кемниц.

„ Тези, които споделят: „ Да изритаме всички чужденци ", се самозаблуждават. Тези, които споделят: „ Да затворим портите ", се самозалъгват. Това няма по какъв начин да стане! Европа не е остров на 10 000 км от останалия свят. Това, което желаеме ние, демократичните, прогресивни европейци, е ясна визия. Визия, която не е милостива и наивна, с цел да каже: „ Ще посрещнем всички имигранти с добре пристигнали ". Това не е правилно! Искаме визия, която да е в крайник с новата действителност и да споделя: „ Нека чуем страховете на хората. Да се освободим от подправените страхове и да намерим явен отговор на другите терзания ", съобщи президентът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР