В Източна Украйна се засичат признаци за започване на настъпателна

...
В Източна Украйна се засичат признаци за започване на настъпателна
Коментари Харесай

Руските орки активизират настъпателните си действия в четири направления

В Източна Украйна се засичат признаци за започване на настъпателна интервенция от съветските окупационни войски. Това заяви Генерален щаб на ВСУ.

" Основните старания на съперника са ориентирани към установяването на цялостен надзор над териториите на Донецка и Луганска области и опазване на по-рано завладените територии. Засечени са признаци за началото на настъпателна интервенция в Източната оперативна зона ", се споделя още в известието.

В частост, настъпателни и щурмови дейности на съветските окупатори се развиват по обособени посоки в Слобожански и Донецки действен регион, оповестяват от ВСУ.

Главнокомандващият на Въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни удостовери тези данни и написа във фейсбук:
" Успяхме да отстраним непосредствената опасност против Киев. Въпреки това цяла Украйна е под опасността от съветски ракетни и бомбени удари...Ситуацията по южното направление се управлява. Съществено е понижена опасността откъм Черно море с помощта на потапянето на флагманския транспортен съд на Черноморския флот на РФ. Но опасността от стоварването на морски и въздушни десанти остава. В тази връзка продължава работата по укрепването на противодесантната защита, включително посредством материално-техническа помощ от страни-партньори. Украинските сили за защита стабилно обезпечават отбраната на Николаев от вероятни опити на съперника да възобнови настъплението и унищожават врага в предградията на Херсон. Не разрешаваме на врага да се придвижи напред в посока към Запорожието. Продължава герричната защита на града-герой Мариупол. Командването на ВСУ подхваща всички вероятни ограничения за оказване поддръжка на бранителите на града. В частност, унищожаването на десантния транспортен съд " Саратов " в пристанището на Бердянски понижи риска от осъществяването на десант и огневи провали от посока на морето ", разкри Залужни.

Руските военнопрестъпници са засилили опитите за нахлуване по Северодонецкото, Попаснянското, Кураховското и Запорожкото посоки. Основните старания са ориентирани по посока на град Изюм. По Южнобужкото направление окупаторите концентрират главните си старания към удържане на заетите рубежи и обстрелване на позициите на украинските сили за защита. Според информацията на Генерален щаб на ВСУ, " съперникът продължава да концентрира спомагателни танкови и артилерийски подразделения ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР