В изпълнение на проект Подготвителни дейности за създаване на МИГ

...
В изпълнение на проект Подготвителни дейности за създаване на МИГ
Коментари Харесай

Проведоха още едно обучение за създаването на МИГ Борован - Враца - Вършец /снимки/

В осъществяване на план „ Подготвителни действия за основаване на МИГ Борован – Враца - Вършец “ в интервала август – ноември 2023 година се организираха 11 образования – 5 с представители на сътрудниците по плана и 6 – с локални водачи и заинтригувани страни. Лектори от „ Сдружение Търговско-промишлена палата - Враца “, реализатор на контракт № Д-Д-24/07.04.2023 година за „ Организиране на образования на локални водачи и заинтригувани страни “ показаха метода водено от общностите локално развиване (ВОМР), процедурата за основаване и ръководство на Местна инициативна група, процеса на създаване и приемане на Стратегия за Водено от общностите локално развиване, ролята на локалните водачи за реализиране на метода ВОМР, процеса на кандидатстване с планови оферти, включени в Стратегията за ВОМР, работата с ИСУН.
Участниците в образованието се срещнаха с отличителните характерности на метода на воденото от общностите локално развиване и неговото значение за интегрираното локално развиване и развиването на селските региони, методите и стадиите при стратегическото паниране, условията към претендентите, на които се дава финансова помощ по Стратегията за ВОМР, стъпки за сполучливо осъществяване на план, отговорностите на бенефициентите. Специално внимание се отдели на ограниченията и плановете, които могат да се финансират посредством ВОМР. Интерес провокираха тематиките, свързани с екипната работа, условията към тактиките за ВОМР, знаците за осъществяване, процеса на ръководство, мониторинг и разпространение на Стратегията, възможни и неприемливи разноски.
Общо участниците в образованията са 170, от тях 79 са представители на обществения бранш (общини и кметства, учебни заведения и детски градини, Център за поддръжка и личностно развитие), 32 - на стопанския бранш (фирми и аграрни производители) и 59 - на нестопанския бранш (читалища, Неправителствени организации, църковни настоятелства, пенсионерски клубове, физически лица).
От направената оценка на извършените образования по плана може да се направи извод, че всички участници в една или друга степен са удовлетворени от полезността на получената информация, от представянето на лекторите и от организацията на самите образования.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР