В изпълнение на конституционно установените си правомощия, Върховна административна прокуратура

...
В изпълнение на конституционно установените си правомощия, Върховна административна прокуратура
Коментари Харесай

ВАП: Служебният регионален министър да се заеме с водната криза в село Кръстевич

В осъществяване на конституционно откритите си пълномощия, Върховна административна прокуратура (ВАП) ангажира служебния министър на районното развиване и благоустройството по реда на член 145, алинея 1, т. 6 от Закона за правосъдната власт (ЗСВ) за съблюдаване на нормативните актове, регламентиращи ръководството и контрола на водоснабдяването за питейно-битови цели, да предприеме дейности по отношение на нуждата от обезпечаване на вода за питейно-битови потребности на хората в село Кръстевич, област Пловдив.
Във ВАП е формирана кореспонденция по информация в медиите, касаеща проблем с водоснабдяването, поради който жителите на селото са без вода, както и липса на предприемане на съответни дейности от съответните органи за разрешаване на казуса.
В рамките на своята подготвеност, служебният министър на районното развиване и благоустройството следва да предприеме ограничения за възстановяване успеваемостта на съществуващите мрежи и уреди, както и за реорганизация, рехабилитация и създаване на нови мрежи и уреди за реализиране на дълготрайните равнища на индикаторите за качеството на предоставяните ВиК услуги.
ВАП следва да бъде известена в къс период за подхванатите дейности от страна на Министерство на районното развиване и благоустройството.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР