В изненадващ ход унгарският президент Каталин Новак отхвърли нов закон,

...
В изненадващ ход унгарският президент Каталин Новак отхвърли нов закон,
Коментари Харесай

Президентът с изненадващ закон, свързан с правата на хомосексуаистите

В неочакван ход унгарският президент Каталин Новак отхвърли нов закон, който лимитира правата на хомосексуалните и транссексуалните хора, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Законовият текст планува жителите да могат анонимно да оповестяват за еднополови двойки, които отглеждат деца. За пръв път по време на ръководството на десния популист Орбан президентът се опълчва на закон, който е от огромно значение за него.

Новак, както и предшествениците й от 2010 година насам,  е член на ръководещата ФИДЕС.

Спорният законопроект беше утвърден от Народното събрание по-рано този месец с гласовете на ФИДЕС на премиера Виктор Орбан. Освен текстове за отбрана на жителите, които желаят да оповестят за дефекти и нарушавания в работата на институциите и компаниите, законът съдържа и раздел, който разрешава на хората да изобличават съгражданите си по идеологически аргументи.

Това може да бъде направено да вземем за пример, в случай че някой оспорва обичайните функции на хората от двата пола и фамилните полезности, вписани в конституцията на страната, или правото на дете да има мъжка или женска еднаквост, в случай че тя не подхожда на пола при раждането му.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР