В изкушението да открием тайните на изгубени светове и неизвестни

...
В изкушението да открием тайните на изгубени светове и неизвестни
Коментари Харесай

Изложбата на Нина Русева: Атлантида между мечти и реалност

В изкушението да открием тайните на изгубени светове и незнайни пространства, изкуството се трансформира в средство за основаване на мост сред фантазията и действителността. Изложбата " Атлантида " на надарената художничка Нина Русева основава измамлив свят, в който фенът е поканен да се потопи и изследва магичната граница сред схващане и въображение.



Атлантида сред фантазии и действителност

Голяма част от творбите, показани на изложбата, са особено основани за този мотив. Силното прочувствено влияние, което те излъчват, ни води надалеч от рутина и всекидневие, отваряйки вратата към невероятни светове и прекарвания. От дивите простори на Перу до хладната тайнственост на Антарктида, от античните секрети на Перперикон до митичната Атлантида, всички тези места и времена оживяват на платното.



Нина Русева

Ярката палитра, изпълнена с интензивни нюанси, се съчетава със завладяващите тъмни очертания, които прибавят на картините спомагателна дълбочина и измерение. Този неповторим израз на изобразителния език на художничката основава илюзията за истинността на естествените подиуми, до момента в който в същото време ускорява тяхната мистика и тайнственост.



Атлантида сред фантазии и действителност

Изложбата е освен галерийно събитие, само че и странствуване отвън границите на нормалното. Тя ни демонстрира, че изкуството има силата да сътвори свят, където действителността и фантазиите се преплитат, а предишното и сегашното се сливат в едно.



Атлантида сред фантазии и реалност
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР