В изключително качествен и зрелищен двубой Григор Димитров се класира

...
В изключително качествен и зрелищен двубой Григор Димитров се класира
Коментари Харесай

Григор Димитров отстрани Медведев в 3-часово зрелище в Париж

В извънредно първокласен и зрелищен дуел Григор Димитров се класира за осминафиналите на Мастърс 1000 шампионата в зала в Париж.

След 2 часа и 54 минути на корта Димитров в профил третия подложен Даниил Медведев от Русия след 6:3, 6:7(4), 7:6(2).

На централния корт в зала " Акор Арена " Григор записа шеста победа над тенисист от топ 10 за сезона. Освен това някогашния №3 в света записа и 125-а победа на равнище Мастърс 1000, което го изведе на осмо място от настоящите играчи.

След 6 пропуснати мачбола Димитров стигна до успеха изцяло справедливо.

G ❤️ R ❤️ I ❤️ G ❤️ O ❤️ R — ROLEX PARIS MASTERS (@RolexPMasters)

В първата част Димитров поведе с 3:0. След това двамата си размениха по един пробив и се стигна до 5:3 при сервис на 32-годишният българин. Той поведе с 40:15 и осъществя първия си сетбол с отличен начален удар.

Във втория сет Медведев поведе с 4:2, само че Григор, който игра с превръзка на лявотт бедро, върна брейка за 4:5. В идващите си две подавания той отрази общо шест сетбола и докара частта до тайбрек. В него размяната на полетата пристигна при 4:2 точки в интерес на руснака. При 6:4 27-годишният московчанин получи още две точки за равнене на частите и съумя при първата с прекрасен минаващ удар.

Григор имаше два брейкбола във втория гейм на заключителния сет, само че не съумя. Но Димитров успа да пробие след прелестно разиграване за 4:2. Това пречупи Медведев, който удари от гняв ракетата си в корта. След това българинът затвърди брейка със сервис гейм на нула. Руснакът сервираше за оставане в мача при 2:5 и се оправи. След това Гришо подаваше за място на осминафиналите. Той получи два мачбола, откакто стигна топката с шпагат и я изпрати неспасяемо в половината на противника. Медведев отрази двете точки, само че българинът стигна до трета опция. След най-дългото разиграване в мача от 47 удара Димитров прати топката в мрежата. И при четвъртия мачпойнт противникът оцеля, а по-късно и върна пробива. При 5:6 Даниил още веднъж сервираше за оставане в дуела, само че Григор стигна до петия си мачбол, който пропиля след форхенд в навън. След двойна неточност първата ни ракета още веднъж имаше точка за успеха, но Медведев се избави с мощен първи сервис.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР