В изборния ден, 4 април, се очаква времето да бъде

...
В изборния ден, 4 април, се очаква времето да бъде
Коментари Харесай

Проф. Рачев: В изборния ден ни очаква слънчево и топло време

В изборния ден, 4 април, се чака времето да бъде слънчево и топло. Това съобщи в „ Тази заран “ климатологът проф. Георги Рачев. Той изясни, че на обособени места може да има валежи, а температурите ще бъдат към 12 градуса.
Снимка: btvnovinite.bg
Според Националната организация за проучване на океаните и атмосферата в Съединени американски щати през април у нас се чака температурите да бъдат в норма – сред 9,5 и 13 градуса.
Снимка: btvnovinite.bg
Според Европейския център за проучване на климата обаче предвиждат по-високи температури у нас през идващия месец.

„ Ние сме арбитри и ще следим кой ще успее да познае. Обикновено става микс сред двете прогнози. През април ще има превалявания съвсем на цялата територия на България “, сподели проф. Рачев.

По думите му за страната ни е типично да има превалявания през април. В равнинната и хълмистата част – сред 40 и 60 литра на квадратен метър, а във високите планини – до 140 литра на квадратен метър.

Климатологът уточни, че Гърците интензивно се приготвят за идния летен сезон. Той посочи, че се чакат уточнения по отношение на здравните документи и дали ще се признават всички типове ваксини или единствено тези, легализирани в Европейски Съюз.

Проф. Рачев разяснява, че в Суецкия канал има мощни ветрове и е допустимо те да са оказали въздействие в посоката на гигантския контейнеровоз, който блокираше натоварения морски път. Той изясни, че е освободен след прилив, който също е оказал помощ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР