В Италия, необикновената за сезона климатична ситуация не спира: заедно

...
В Италия, необикновената за сезона климатична ситуация не спира: заедно
Коментари Харесай

Все по-шантаво: В Италия заваля сняг

В Италия, невероятната за сезона климатична обстановка не стопира: дружно с горещините, пожарите, вредите след дъждовните ураганни стихии, има към този момент и снеговалежи.

В Алпите, на планинския масив Мармолада падна сняг – един неповторим сюжети в края на юли, който демонстрира още по-ясно разделянето сред севера – отпаднал след жегите от вятър, дъжд и градушки и в този момент и сняг, и юга, който се задушава от горещини и пожари.

В Милано към момента се оправят след дъждовната върхушка, която събори над 400 дървета, предава БНР.

Бурите нанесоха съществени вреди с изключение на в Ломбардия и в областите Венето, Фриули- Венеция Джулия и Емилия Романя. А югът е обзет от пожари, в огромната си част умишлени. Трудни са за преодоляване заради мощните ветрове.

През миналия ден огромни пожари обгърнаха още веднъж област Пулия  и провинцията на град Лече: над 100 души бяха евакуирани от застрашени от пламъците хотелски структури. Според Джандонато Ла Саландра – народен представител от партията „ Братя на Италия “ от ръководещата коалиция –  не може да се проумее даже единствено мисълта, че вероятно пожарите в Пулия, Калабрия и Сицилия са злонамерени и,  че „ всеки, който подпали гората, е атеист “.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР