В историята на киното е има много известни червени рокли.

...
В историята на киното е има много известни червени рокли.
Коментари Харесай

Роклята на Джулия Робъртс от Pretty Woman с авангардна премяна на Седмицата на модата в Париж

В историята на киното е има доста известни червени рокли. Моделът без презрамки на Одри Хепбърн в „ Смешно лице “, „ Отнесени от вихъра “ и Скарлет О’Хара, Никол Кидман в „ Мулен Руж “! и, несъмнено, Джесика Рабит. Но няма друга толкоз жизненоважна за киното, колкото алената бална рокля на Pretty Woman на Джулия Робъртс. Роклята е носена от героя на Робъртс, Вивиан Уорд, проститутката, която съблазнява милионера Едуард Луис (изигран от Ричард Гиър). Това трансформира връзката на екранната двойка от просто инцидентен продан до върховете на формалността - Робъртс носи роклята, с цел да хване частен аероплан, преди да се насочи към операта. Неговият дизайнер, Мерилин Ванс, беше номинирана за премия BAFTA през 1990 година за своя дизайн. А роклята е толкоз определяща, че през 2014 година е изложена в музея Виктория и Албърт в Лондон. Но през днешния ден, повече от две десетилетия след дебюта си, моделът доближи последния си връх: Седмицата на модата в Париж.

 
 Julia Roberts wears a red dress in `Pretty Woman.`
От белите ръкавици в оперен жанр и диамантен чокър във формата на сърце, сбирката на Vetements за пролет/лято 2024 година включва визия, напълно въодушевена от Робъртс. Тя следва сходен контур като оригинала, прилепвайки компактно в горната половина на тялото и  оформяйки шлейф към краката. Роклята оживята с набрани елементи на корсажа и надълбоко деколте. Има събиране на талията като истинската рокля, само че то е преместено встрани, а не центрирано начело.

 Vetements spring/summer 2024 collection.
 Творческият шеф на марката - Гурам Гвасалия (брат на дизайнера на Balenciaga Демна) - постоянно се базира на детайли от поп-културата, тъй че кимването към Pretty Woman може не е изненадващо в последна сметка.

„ Преди да вземем решението, създадохме три разнообразни рокли “, сподели дизайнерът пред Vogue France. „ Горката Джулия, трябваше да изтърпи толкоз доста фотоси, цветни проби за тази рокля. Най-накрая съумях да намеря верния колорит и да убедя всички да следват напътствията ми. "

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР