Министърът на външните работи Великобритания определи британската система за износ

...
Министърът на външните работи Великобритания определи британската система за износ
Коментари Харесай

Камерън: Британската система за износ на оръжия за Израел е различна от американската

Министърът на външните работи Англия дефинира английската система за експорт на оръжие и мащаба на продажби за Израел като изцяло разнообразни от тези в Съединени американски щати, съобщи Ройтерс. Той посочи, че продажбите на оръжие, които страната позволява, са относително дребни и се управляват от строги процедури.

" Има доста основна разлика сред обстановката в Съединени американски щати и обстановката в Обединеното кралство ", отговори Камерън на въпрос дали Англия ще последва Съединени американски щати, които предизвестиха, че ще спрат доставките на някои типове оръжия за Израел при положение на огромна интервенция в Рафах.

" Съединени американски щати са голям снабдител на оръжия за Израел на държавно равнище... ние нямаме държавна доставка на оръжия от Обединеното кралство за Израел, имаме редица лицензи и мисля, че нашият експорт на отбранителни артикули за Израел дава отговор на доста по-малко от 1 % от общия им размер ", сподели Камерън.

Той прикани страните от НАТО да усилят разноските си за защита до 2,5% от Брутният вътрешен продукт в изискванията на световни провокации, написа Българска телеграфна агенция.

Понастоящем НАТО предлага военните разноски да са в размер на 2 % от Брутният вътрешен продукт, само че не всички негови страни членки реализират тази цел, а някои страни, като Обединеното кралство, приканват да се направи даже повече.

Миналия месец министър-председателят Риши Сунак  Риши Сунак Риши Сунак – английски икономист и политик. Риши Сунак е роден на 12 май 1980 година в Саутхемпшир, разгласи нарастване на военните разноски от 2,3 % на 2,5 % до 2030 година

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР