В Испания централното и регионалните правителства се споразумяха, превантивните мерки

...
В Испания централното и регионалните правителства се споразумяха, превантивните мерки
Коментари Харесай

Испания одобри мерките срещу Covid-19 за следващата учебна година.



В Испания централното и районните държавни управления се споразумяха, превантивните ограничения против Covid-19, контрактувани в края на май за идната образователна година, да бъдат наложителни за всички самостоятелни райони.

Министърът на опазването на здравето Каролина Дариас приветства с облекчение съглашението, поради другите решения на самостоятелните държавни управления при ръководството на пандемията, за чието уеднаквяване, постоянно се стига до съд.

Въпреки първичните несъгласия в настояванията на някой райони във връзка с дистанцията сред учениците, всички се съгласиха, че Испания е една от дребното страни в света, в които през последната година не е имало онлайн образование, което демонстрира, че подхванатите до момента ограничения са положителни и би трябвало да се запазят и през идната образователна година.

Отделните райони сами ще преценяват по какъв брой деца да има в клас според от пространството и наложителната отдалеченост от един метър и 20 сантиметра. Тя може да е по-голяма в райони с висок % болни.

Най-малките няма да имат право да се събират с деца от други групи. На по-големите според от развиването на пандемията може да се позволи по време на спорт или в междучасието да контактуват с деца от други класове, нещо което към момента е неразрешено през тази образователна година.

Ако самостоятелният район желае да премине на онлайн образование, това може да стане единствено с експлицитното позволение на Междутериториалния съвет по опазване на здравето, управляван от централното държавно управление.

Маските ще продължат да са наложителни за децата над 6 години, както и кръстосаната вентилация с отваряне на прозорци и вратите против тях.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР