В Испания ще се проведат демонстрации срещу обявяването на независимост

...
В Испания ще се проведат демонстрации срещу обявяването на независимост
Коментари Харесай

В Испания ще има демонстрации против обявяването на независимост от Каталуния

В Испания ще се проведат демонстрации против оповестяването на самостоятелност от Каталуния след референдума, извършен в самостоятелната област предходната неделя, съобщи Би Би Си. Митинги са планувани в испанската столица Мадрид, както и в други градове.

Вчера испанското държавно управление се извини за това, че каталунци са били ранени, до момента в който испанската полиция се опитваше да им попречи да гласоподават на референдума и да изземе бюлетини. Представителят на централната власт в Барселона Енрик Мило обаче упрекна каталунското държавно управление, че е провело противозаконното допитване, което опонира на конституцията.

Окончателните резултати от референдума в Каталуния демонстрират, че 90 % от гласувалите са подкрепили оповестяването на самостоятелност от страна на испанската самостоятелна област. Общо 2 милиона и 300 хиляди души са упражнили правото си на глас, като изборната интензивност е била 43 на 100. Има обаче известия за нередности по време на вота, като доста изборни урни бяха иззети от испанската полиция.

Мненията измежду самите каталунци за това дали региона би трябвало да разгласи самостоятелност се разграничават, само че хората всеобщо са недоволни, че испанските управляващи пробваха да попречат на гласуването. Стотици каталунци бяха ранени по време на референдума, а 33 служители на реда също пострадаха.

Гласувах " за ", тъй като към този момент сме страна и тъй като това испанско държавно управление е проблем за всички. Затова мисля, че независимостта ще бъде решение за всички, уточни гражданин на самостоятелната област пред Би Би Си.

Определено поддържам спиране на връзките, когато няма съглашение сред двете страни. Подкрепям разделянето да бъде приятелско и топло, в случай че е допустимо, сподели различен каталунец.

Не желая самостоятелност. Никога не съм желала. Каталунка съм, само че и испанка и не желая политиците да ни манипулират. Обмислях дали да не гласоподавам за самостоятелност, само че избрах да не им давам да трансформират мнението ми през последните две седмици. Чувствам се както испанка, по този начин и каталунка, изясни позицията си каталунка.

Очаква се каталунският водач Карлес Пучдемон да приказва пред Народното събрание в региона във вторник. Вчера испанският Конституционен съд анулира съвещанието на каталунските депутати в понеделник, откакто се появиха известия, че ще разгласят едностранно самостоятелност въз основата на резултатите от референдума.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР