В Испания Министерството на промишлеността и търговията планира да отпуска

...
В Испания Министерството на промишлеността и търговията планира да отпуска
Коментари Харесай

За въвеждане на 4-дневна работна седмица, в Испания дават до 150 000 евро на малки фирми

В Испания Министерството на индустрията и търговията възнамерява да отпуска до 150 000 евро на дребни и междинни предприятия, които вкарат 4-дневна работна седмица, без да понижават заплатите на чиновниците. Това излиза наяве от проекта на пилотния план за понижаване на работното време, който се чака да бъде оповестен в идващите дни, заяви БНР.

Планът е на стойност 10 милиона евро и като начало ще обхване към 70 дребни и междинни предприятия, които се задължават да вкарат 4-дневна работна седмица най-малко за 2 години.

Кабинетът на Педро Санчес изпрати плана за публично разискване и се чака тази седмица да бъде дефинитивно признат, а от юни идната година да влезе в действие на процедура.

Целта му е да усъвършенства продуктивността, салдото сред професионалния и персоналния живот, равните благоприятни условия и физическото и психическото здраве на служащите и чиновниците. От фирмите се чака да обучат чиновниците си и да създадат организационни промени, с цел да подсигуряват успеваемост, която да компенсира по-високите разноски за заплати за единица време.

В поддръжка на посоченото, държавното управление ще даде краткотрайна директна помощ за разноските, поети от съответната компания. Според поддръжниците на плана, първите страни в света, които вкараха публично опция на 4-дневна работна седмица, са посочили положителни резултати както за чиновниците, по този начин и за бизнесмените.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР