В Испания днес се очаква да стане ясно дали ще

...
В Испания днес се очаква да стане ясно дали ще
Коментари Харесай

Очаква се да стане ясно дали ще бъде повдигнато обвинение на Карлес Пучдемон

В Испания през днешния ден се чака да стане ясно дали ще бъде повдигнато обвиняване на каталунския водач Карлес Пучдемон. Снощи външният министър на страната съобщи, че отстраненият каталунски министър председател може да се кандидатира на предварителните районни избори през декември, само че единствено в случай че до тогава не е в пандиза. Стотици хиляди каталунци излязоха през вчерашния ден по улиците на Барселона в отбрана на единството на Испания.

Два дни откакто каталунският парламент разгласи самостоятелност, хиляди излязоха по улиците на Барселона, с цел да покажат, че болшинството е за обединена Испания.
Ариана: Процесът за самостоятелност унищожи обществото ни, разруши доста фамилии. Моят брат близнак е за самостоятелност, а аз - не. Ние твърдим, че разискваме, само че в действителност в никакъв случай не обсъждаме.
На фона на испанския народен байрак се виждаха и плакати с надписи като този: Мълчаливите хора нарушиха тишината. Независимо на чия страна са - за самостоятелност на Каталуния или за обединена Испания, от ден на ден са апелите за спазването на реда и закона в страната.
 Гласът на тихото болшинство в Каталуния Гласът на тихото болшинство в Каталуния
Жълто-червено море в сърцето на Барселона, знамената на Испания, Каталуния и Европейския съюз обединени в едно сърце. Тихото болшинство на Каталуния д...

Междувременно стана ясно, че въпреки и към този момент да не е министър председател, каталунският водач Карлес Пучдемон може да се кандидатира на предварителните районни избори през декември. Ако до тогава не е в пандиза, посочи испанският външен министър Алфонсо Дастис. Мадрид лиши краткотрайно автономията на Каталуния и насрочи там избори на 21 декември. Не е ясно дали партиите, които са за самостоятелност на региона и които до момента имаха малко повече депутати в районния парламент, ще вземат участие в тези избори или ще ги бойкотират.

Ново социологическо проучване, оповестено във вестник „ Мундо “, демонстрира, че към 40 на 100 от испанците считат, че член 155, допускащ ограничение на автономиите, е можело да се задейства по-рано, с цел да се откри излаз от обстановката в Каталуния. От анкетата излиза наяве също, че каталунците не престават да са разграничени по въпроса дали региона да остане част от Испания или да се отдели.
 От нашите пратеници: Спокоен бе първият ден в Каталуния под властта на Мадрид От нашите пратеници: Спокоен бе първият ден в Каталуния под властта на Мадрид
Мадрид пое директното ръководство на Каталуния и уволни районното сепаратистко държавно управление след вчерашната декларация за самостоятелност на Народното събрание в...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР