В Испания бушуващите горски пожари не отслабват хватката си около

...
В Испания бушуващите горски пожари не отслабват хватката си около
Коментари Харесай

Пожари в Испания - силен вятър разпалва огъня край Валенсия

В Испания вилнеещите горски пожари не отслабват хватката си към обитаеми места в региона на Валенсия. Над 400 души и 36 хеликоптери и самолети са изпратени против стихията. Изпепелени са 19000 хектара гори. Пътниците във трен се оказаха в клопката на огъня и скачаха под паника от вагоните.

Тези мъже са лицe в лице с огъня. И гибелта. Четирима огнеборци се изплъзнали в последния миг от пламъците, бягайки с всички сили от огнената стена, тласната от мощния вятър. Опитвали се да спасят близко село от приближаването на пожара.

Секунди по-късно мястото, на което са били, е погълнато от огъня. Трима са ранени, няколко обитаеми места са евакуирани. Огънят бушува в региона на Валенсия. Вчера падналият дъжд укроти пламъците, само че единствено краткотрайно. През нощта вятърът ги е разпалил още веднъж и борбата продължава.

В региона на същия пожар трен с 48 пасажери от град Сагунт за Сарагоса попадна в огнен капан, откакто композицията се озова измежду пламъци. Машинистът решил да употребява спешната спирачка и да се опита да върне вагоните обратно към предходната гара, с цел да избегне по-голяма заплаха.

Кондукторът предизвестил хората да останат в купетата, само че суматохата обзела някои от хората, които почнали да крещят " Пуснете ни на открито " и скочили от влака през прозорците. Това обаче се оказало голяма неточност. 20 души са получили изгаряния, един от тях е в тежко положение.

Те били качени още веднъж във влака и са признати в болница в най-близкия град. Инцидентът е от 16 август и се проверява, а от жп компанията обясниха, че не били предизвестени за придвижването на огъня към релсите. Испания претърпява най-сухото си лято от 1200 години, считат учените.

В прилежаща Италия пожар пълзи към жилищни региони в покрайнините на Палермо. Пожарникарите се бориха през цялата нощ да овладеят огъня и да предпазят най-големия град на остров Сицилия.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР