В интервюто за германското издание BILD министър-председателят на Полша Матеуш

...
В интервюто за германското издание BILD министър-председателят на Полша Матеуш
Коментари Харесай

Полша ще поиска от ЕК да въведе мита за природния газ, петрола и въглищата от Русия

В изявлението за немското издание BILD министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки прикани за „ повече увереност от Европа “ , с цел да стане по-малко подвластна от съветските енергийни доставки, и предложи налагането на „ наказателни мита “ върху вноса им в Общността.

„ Ембарго единствено по себе си не е задоволително. Трябва също да попречим на Путин да продава кървавия си нефт с отстъпки на други страни, да вземем за пример на Индия “, акцентира Моравецки, без обаче да показва други съответни страни.

В изявлението за BILD полският министър председател прикани и за въвеждането на наказателни мита на Европейски Съюз върху вноса от Русия.

„ Полша ще подаде заявление до Европейската комисия за налагане на мита в размер от 25 до 35% върху съветския нефт, природен газ и въглища “, разгласи Моравецки. „ Всеки, който се придържа към ембаргото, би трябвало да заплаща за по-скъп полутечен природен газ или нефт от други източници. Това ще бъде заслужено, единствено в случай че вносът на съветски енергийни носители е доста по-скъп “, безапелационен бе министър-председателят на Полша.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР