В интервю за американския телевизионен канал NBC News президентът на

...
В интервю за американския телевизионен канал NBC News президентът на
Коментари Харесай

Зеленски: Ако Украйна загуби войната, САЩ ще трябва да избират - война или разпадане на НАТО

В изявление за американския ефирен канал NBC News президентът на Украйна Володимир Зеленски предизвести, че при възможна загуба на страната му във войната с Русия ще сложи Съединени американски щати пред избор – да водят война или да позволен разпадането на НАТО, написа.

" Дали сенатор или претендент (за президент на Съединени американски щати – бел. ред.), който счита, че тя (помощта за Украйна – ред.) е прекомерно скъпа за Съединени американски щати е подготвен да води война или да изпрати децата си на война? Готови ли са да умрат? ", попита Зеленски.

По думите му, в случай че Украйна загуби войната, тогава Русия няма да спре и ще тръгне към балтийските страни и Полша.

" Те (руснаците - бел. ред.) ще стартират война със страните от НАТО. И тогава Съединени американски щати ще би трябвало да избират: раздробяване на НАТО или война ", посочи Зеленски.

Член 5 от контракта на НАТО планува, че нахлуване против една страна-членка на организацията е нахлуване против Алианса като цяло.

Но решението за използването на този член не е автоматизирано - това може да стане единствено след съвещания сред обособените страни.

Въпросът за използването на член 5 стана по-актуален, когато ракета падна на територията на Полша предходната година по време на масиран съветски обстрел против Украйна. Тогава починаха цивилни. По-късно като съществена версия бе посочено рухването на ракета от украинската система за Противовъздушна отбрана. Резултатите от следствието към момента не са оповестени.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР