В интервю на професор д-р Петко Салчев пред бТВ по-рано

...
В интервю на професор д-р Петко Салчев пред бТВ по-рано
Коментари Харесай

Болници искат среща със Здравната каса заради цената на лечение на пациенти с COVID-19

В изявление на професор доктор Петко Салчев пред бТВ по-рано през днешния ден, излиза наяве, че и все още управлението на НЗОК няма информация какъв брой коства лекуване то на един пациент с Коронавирус зараза. В отговор на питането и на готовността въпросът с цена та на клиничната пътека да бъде разискван още веднъж, в случай че тя се окаже незадоволителна, от Българска болнична асоциация канят управлението на Касата на диалози, в които да дават разбор на цена та на клиничната пътека и действителните разноски и дружно да намерим решение на проблем, който към този момент дава отблясъци.

Ето какво още се споделя в позиция та на Българската болнична асоциация ( ББА ):

Цената на лекуване то на всеки пациент е друга, само че в огромна част от случаите тя фрапантно надвишава цена та на клиничната пътека. Разликата стартира от 50% над клиничната пътека, а прекомерно постоянно надвишава 100%. Това е и повода преди седмици ББА да оповести, че това ще сътвори финансови усложнения на редица лечебни заведения.

Ще изпратим публично писмо до професор доктор Петко Салчев, в което заявяваме подготвеност да се включим в нови диалози, като предоставим на НЗОК цялата информация, с която разполагаме, както и съответни оферти за решения.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР