В Индия се намира най-високия железопътен мост в света и

...
В Индия се намира най-високия железопътен мост в света и
Коментари Харесай

По-висок от Айфеловата кула: Индия строи единственият подобен железопътен мост в света

В Индия се намира най-високия железопътен мост в света и размерите му са меко казано впечатляващи. Около 29 метра по-висок от Айфеловата кула, мостът Ченаб се намира на 359 метра над река Ченаб в противоречивия район Джаму и Кашмир в Индия.

След десетилетия на строителство мостът в Северна Индия ще бъде отворен за гости до края на декември 2023 година или януари 2024 година Това стана ясно от известие на Министерството на железниците.

Мостът е с 1315 метра дължина е част от по-голям план, който цели да направи долината на Кашмир налична за индийската железопътна мрежа. Освен моста, планът за железопътна връзка USBRL включва и бъдещия най-дълъг транспортен тунел в страната, написа CNN.

Смята се, че свързването на района Кашмир с останалата част от Индия с трен ще даде подтик на индустриалния и селскостопанския бранш в района, като разреши железопътна връзка при всевъзможни метеорологични условия сред долината и останалата част от Индия, споделят специалисти.
 Най-дългият пешеходен мост в света към този момент се намира в Чехия и отвори за гости преди дни
Най-дългият пешеходен мост в света към този момент се намира в Чехия и отвори за гости преди дни

Билетите са по към 30 лв.

В момента единственият сухопътен маршрут, свързващ следените от Индия елементи на Кашмир с останалата част от страната, е криволичеща 300-километрова автомагистрала, която обаче е затворена за част от зимните месеци и място на чести катастрофи.

Не единствено това - съгласно Сушант Сингх, старши помощник в Центъра за политически проучвания в Индия, сподели, че мостът ще се преглежда и като " средство за консолидиране на Кашмир в Индия ".

Остава обаче да се разбере дали по-добрата съгласуваност и железопътната връзка се възприема като позитивна от локалните, като се има поради, че " през последните години Кашмир беше подкопан от политиките, подхванати от премиера Моди и неговото държавно управление които в действителност отчуждиха популацията в района ", разяснява специалистът.

През 2019 година Индия анулира наредба, която даваше на следената от Индия част от Кашмир дефинира свои закони. Южната и източната част на района са две обособени територии, като задачата на Моди беше да насърчи стабилността, понижи корупцията и ще даде подтик на стопанската система.

Въпреки че цялостният жп план беше основан през 2002 година, преди Моди да стане министър-председател, за мостът Ченаб към този момент се приказва като отличен образец за напъните на премиера за развиването в страната.
 Река с секрети: Или за какво не е издигнат нито един мост през Амазонка
Река с секрети: Или за какво не е издигнат нито един мост през Амазонка

Освен естествените явления, тук няма смисъл от такива уреди и от икономическа позиция

В интерес на истината Индия влага милиони в модернизиране на своята инфраструктура. През февруари Моди откри първия сектор от 1380- километрова скоростна автомагистрала, свързваща столицата Ню Делхи с финансовия център Мумбай. Само един 250-километров сектор от автомагистралата коства 1,4 милиарда $ по данни на държавното управление.

В ход е и построяването на Западния профилиран товарен кулоар.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР