В Художествена галерия Силистра бе проведено за десети пореден път

...
В Художествена галерия Силистра бе проведено за десети пореден път
Коментари Харесай

Тържество в Силистра за Деня на народните будители

В Художествена изложба Силистра бе извършено за десети следващ път празненство, проведено от община Силистра във връзка 1 ноември – Ден на националните будители. В него по покана на кмета на общината доктор Юлиян Найденов участваха регионалният шеф Минчо Йорданов и Илиян Великов – заместител регионален шеф. Към всички присъстващи представители на разнообразни институции бе насочен специфичен приветствен адрес от Областна администрация Силистра.

Отличие „ Будител на нашето съвремие “ получи хореографът Симеон Симеонов – в предишното дълготраен живописен началник на Ансамбъл „ Добруджа “ - Силистра, а понастоящем с креативен задължения към сформира в три добруджански общини. На 2 септември т.г. с огромен концерт на площад „ Свобода “ в регионалния град той означи своята 80-ата годишнина. Отличие „ Благодеятел “ за дарения и проявена разпоредителност - за Мотоклуб „ IRON CROSS MCC – Силистра “, който екоординатор за Силистра на Националнакампания „ Жълти стотинки – Деца оказват помощ на деца “. Награди по разнообразни мотиви – в това число юбилеи и кръгли годишнини получиха 10 институции и 11 персони с принос за духовното развиване на Силистра.

В общините от област Силистра учебни заведения, читалища, клубове и общински структури в областта на културата също означиха Деня на националните будители с разнообразни начинания. Две от тях предстоят в община Тутракан, за присъединяване в които има отправена покана до Областна администрация Силистра: на 3 ноември е награждаването на деца с способности, а на 7 ноември е тържествотоза връчване на отличияна деца и подрастващи като „ Млади будители “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР