В Храм „Свети Седмочисленици“ се състоя поклонение пред актьора Филип

...
В Храм „Свети Седмочисленици“ се състоя поклонение пред актьора Филип
Коментари Харесай

Близки и приятели на Филип Трифонов го изпратиха в последния му път СНИМКИ

В Храм „ Свети Седмочисленици “ се състоя поклонение пред артиста Филип Трифонов. Той беше изпратен в последния си път в стеснен кръг от близки, другари и сътрудници, оповестява БГНЕС.

Актьорът ни напусна на Богоявление след инфаркт. Звездата от някои от най-обичаните остарели български филми си отиде на 73-годишна възраст.







"Фипо, ще те помоля от горе от време на време да подаваш по някоя имитация, с цел да не бъде скучно тук долу ", сподели пред камерата на Българска национална телевизия режисьорът Николай Гундеров.

"Светъл човек, необикновен. И той е един от дребното огромни български артисти, който напусна Театър София, заради несъгласието с репертоара и отиде да работи в строителството и водач на такси, когато всички други ламтяха за софийски театри. Достоен пред себе си и пред нас ", спомни си режисьорът Теди Москов.

"Не единствено с функциите му, които са прелестни, а с това, че изживя живота си като изправен човек, изживя един заслужен изправен живот и няма да си отиде единствено момчето ", съобщи режисьорът Евгени Михайлов.



Трифонов остава в историята на българското кино като Ран от „ Момчето си отива “ и Филип от „ Оркестър без име “.









Участвал е в над 30 обичани кино лентата, измежду които още „ Прeбрoявaнe нa дивитe зaйци “, „ Лaвинa”, „ Aдиo, Риo”, „ Ивaн и Aлeкcaндрa”, „ Мaдaм Бoвaри oт Cливeн”, „ Рaпcoдия в бялo” и „ Бaй Гaньo тръгвa из Eврoпa”.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР