В хода на офанзивата си израелските сили отцепиха най-големите болници

...
В хода на офанзивата си израелските сили отцепиха най-големите болници
Коментари Харесай

Най-малко 9 жертви в комплекс на ООН в Хан Юнис, докато израелските сили настъпват

В хода на офанзивата си израелските сили отделиха най-големите лечебни заведения в Южна Газа, оповестиха палестински представители, и прекъснаха главния път за бягство за стотици хиляди локални поданици и хора, потърсили леговище в града.

На видеокадри, популяризирани измежду палестинците, се вижда черен пушек, който се издига над образователния център, стопанисван от Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестинските бежанци и трудоустрояването им (УНРВА). Екип на УНРВА, опитал да стигне до центъра, е блокиран, зави шефът на организацията за Газа Томас Уайт.

Помолени да разясняват обстрела, израелските военни обявиха, че целият регион в близост съставлява значима база за бойците на " Хамас ".

" Логиката на цялата интервенция в Западен Хан Юнис е да се унищожи военната инфраструктура на " Хамас " в града ", показаха Израелските отбранителни сили (ЦАХАЛ).

Няколко източника на Ройтерс обявиха по-рано, че Израел и групировката " Хамас ", която ръководи Газа, са постигнали прогрес във водени с задгранично ходатайство договаряния за 30-дневно прекъсване на огъня, по време на което да се извърши замяна на израелски заложници против палестински пандизчии и в анклава да влезе нова филантропична помощ.

Но към днешна дата изгледите за договаряне на сходно съглашение не наподобяват изключително огромни, отбелязва Ройтерс.

При най-голямата си интервенция от месец насам израелските танкове настъпват по улиците на Хан Юнис, където доста палестинци потърсиха леговище, откакто избягаха от северните елементи на линията Газа. В началото на войната Северна Газа беше епицентър на бойните дейности.

Главната цел на израелските войски наподобява е регионът към съществуващия от доста години бежански лагер в Хан Юнис, където са ситуирани и лечебните заведения " Насер " и " Ал Амал ", а също и образователният център на УНРВА.

" Нападение против Учебния център " Хан Юнис " този следобяд - два танкови снаряда поразиха постройка, приютила 800 души - оповестява се за девет починали и 75 ранени ", написа в " Екс " шефът на УНРВА за Газа Уайт.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР