В хода на комбинираните въздушни удари срещу Украйна на 7

...
В хода на комбинираните въздушни удари срещу Украйна на 7
Коментари Харесай

ISW: Масирана атака срещу украинската ПВО, окупаторът си разчиства пътя за нови ракети

В хода на комбинираните въздушни удари против Украйна на 7 февруари Русия се е пробвала да отвлече вниманието на украинската противовъздушна защита, тъй че по-мощните ракети на " да доближат до набелязаните цели “. Това се споделя в последния отчет на основания във Вашингтон " Институт за проучване на войната “ (ISW), представен от " Украинская истина “.

" Серията от удари на 7 февруари е знак за непрекъсната конкуренция сред Русия и Украйна в региона на офанзивата-отбраната-иновациите-адаптиране във въздушното пространство “, означават анализаторите.

Според тях украинската противовъздушна защита е съумяла да смъкна множеството от крилатите ракети Х-101/555/55 и безпилотните самолети Shahed, което може да значи, че съветските сили са изстреляли ракетите от серията Х-101 и Shahed, с цел да отвлекат вниманието на украинската противовъздушна защита.

Анализаторите спекулират, че съветските сили може да са проектирали особено този ударен пакет, с цел да отвлекат вниманието на украинската противовъздушна защита с комбинацията Х-101 и Shahed, с цел да подсигуряват, че други ракети могат да доближат набелязаните цели.

Освен това от ISW споделят: " Непотвърдените отчети за удари на " Циркон “ също заслужават внимание, защото " Циркон “ нормално се изстрелват от кораби по други кораби или крайбрежни цели, тъй че съветските сили може да са приспособили пусковите установки " Циркон “, с цел да поразяват цели, ситуирани много надалеч във вътрешността в сушата “.

Също по този начин специалистите допускат, че съветските сили наподобява са присъединили севернокорейски ракети в своите ударни системи, което може да е било по-трудно за украинските сили да открият и смъкват.

В отчета се напомня, че ISW по-рано е оценил, че Русия опитва с ударните пакети, които може да нанесе против Украйна, с цел да реализира оптимален мечтан резултат, и че Украйна, от своя страна, продължава да поставя старания да се приспособява и да отговори на новите съветски ударни последователности.

Отбелязва се също, че този път ударът по Киев пристигна по време на визитата на висшия комисар на Европейски Съюз Жозеп Борел в Киев.

Следователно ISW заключава, че Русия евентуално съзнателно е направила тази серия от удари и е ориентирана към Киев, с цел да реализира осведомителни резултати в Европейски Съюз и груповия Запад, наред с други цели, които има намерение да реализира в Украйна, пишат Факти.бг.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР