В ход е акция в Държавната агенция Национална сигурност. По

...
В ход е акция в Държавната агенция Национална сигурност. По
Коментари Харесай

Разследват шпионаж и в ДАНС, след като бе заловен руски шпионин в ГДБОП

В ход е акция в Държавната организация „ Национална сигурност ”. По информация на Нова ТВ, става дума за следствие за шпионаж.

Към момента няма данни за арестувани,заявиха от организацията, като отхвърлиха всевъзможен коментар дали вземат участие в спецоперацията в Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност ” (ГДБОП).

По-рано денем стартира интервенция и в ГДБОП по следствие за шпионаж. Там езадържан чиновник на дирекцията. Предполага се, че той е предоставял служебна информация на съветски жител. Става дума за някогашен посланик в Руското посолство в София, след това разгласен от България за личност нон грата.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев удостовери за провежданата акция: „ Тя е вследствие на взаимни дейности сред ДАНС, ГДБОП, Софийската градска прокуратура и дирекция „ Вътрешна сигурност ”. За страдание, става въпрос за чиновник на Министерство на вътрешните работи, който е следен, следен. Потвърждавам – става въпрос за шпионски дейности. Подозренията са за шпионаж в интерес на Русия. ” - сподели той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР