В Хърватия досега са регистрирани десет случая на маймунска шарка.

...
В Хърватия досега са регистрирани десет случая на маймунска шарка.
Коментари Харесай

Десет души са диагностицирани с маймунска шарка до този момент в Хърватия

В Хърватия до момента са регистрирани 10 случая на маймунска шарка. Всички пациенти са мъже на възраст сред 30 и 50 години, а в два случая е открито, че те са се заразили в чужбина, заяви нощес епидемиологът Горанка Петрович, представена от организация Хина и Българска телеграфна агенция.

Хърватия чака през идващите седмици първите партиди ваксини против тази рядка, заразна болест.

Доктор Петрович сподели, че всяка страна членка на Европейския съюз ще изготви собствен проект за ограничение на болестта.

Европейската комисия провежда обща социална поръчка за имунизациите. Разпределеното количество дози ще бъде съразмерно на популацията на всяка страна членка, сподели Петрович.

Хърватия може да чака 1400 дози за имунизация на лица, които са били в непосредствен контакт с болните от маймунска шарка.

Световната здравна организация (СЗО) изясни, че маймунската шарка нормално е самоограничаващо се заболяване, като признаците не престават от две до четири седмици. Възможно е да зародят затруднения.

Маймунската шарка се предава на хората посредством непосредствен контакт със инфектиран човек или животно, или с материал, инфектиран с вируса.

От началото на годината до момента случаите на маймунска шарка надвишават 14 000 в над 60 страни.

Ръководителят на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус разгласи епидемията от маймунска шарка за изключителна обстановка с интернационално значение.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР