В Хага днес започна работа Международният център за разследване във

...
В Хага днес започна работа Международният център за разследване във
Коментари Харесай

В Хага откриха международен Център за разследвания във връзка с руската инвазия в Украйна

В Хага през днешния ден стартира работа Международният център за следствие по отношение на съветската инвазия в Украйна. Центърът се намира в постройката на Европейската организация за съдействие в региона на наказателното правораздаване - Евроюст и е подсилен от Европейски Съюз и Съединени американски щати.

Новосъздаденият орган ще играе основна роля в следствието на експанзията на Русия в Украйна и ще улесни работата за бъдещи процеси против Путин и виновните за войната.

Основата цел на Международния център е да събира, проучва и съхранява значими доказателства за съветската експанзия и закононарушения в Украйна. Призивът за основаването му пристигна от Киев след съветските зверства в Буча предходната година.

" Не можем да толерираме грубото нарушение на възбраната за потребление на мощ - едно от най-важните правила на интернационалното право и правилата на Организация на обединените нации. Във времена, в които тези правила са подложени на тестване, ние сме обвързване да останем с Украйна толкоз дълго, колкото е належащо. От самото начало на войната Евроюст е в основата на европейските старания да помогне на Украйна да бъдат открити способи отговорните за тази война да не останат ненаказани ”, сподели Дидие Рейндърс - еврокомисар по правораздаването.

Четирима украински прокурори към този момент са в Хага, с цел да вземат участие в работата на центъра, заяви основният прокурор на страната Андрий Костин. Съединени американски щати също излъчиха собствен специфичен представител.

" Събрали сме тук през днешния ден за същински историческо събитие. Епохален миг, в който цивилизованият свят освен показва, само че и демонстрира на процедура посредством контретни дейности, че наказателната отговорност е извънредно значима ”, сподели Андрий Костин - основен прокурор на Украйна.

" Министерството на правораздаването на Съединени американски щати дефинира Дженика Ким за специфичен прокурор за закононарушението експанзия в Международния център. Тя ще има достъп до забележителния опит и запаси, които Министерството е натрупало в отговор на съветската противозаконна и нападателна война против Украйна “, сподели помощник-главен прокурор Кенет А. Полит - министерството на правораздаването на Съединени американски щати.

Работата на центъра ще бъде от значително значение за подготовката за бъдещи процеси против Путин и виновните за войната пред национални или интернационалните съдилища, в това число и в случай че бъде основан специфичен Международен арбитражен съд за съветските закононарушения в Украйна.

Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР