В горещите летни нощи всички споделяме една и съща съдба.

...
В горещите летни нощи всички споделяме една и съща съдба.
Коментари Харесай

15 хитрини, които ще ви спасят от горещите летни нощи

В горещите летни нощи всички споделяме една и съща орис. Преобръщаме се в леглото и се борим с чаршафи, които залепват по телата ни. Усещането не е прелестно. Няма нищо по-лошо от отмора или сън, в случай че стаята е доста топла. Знаем, че рисковите температури са съвсем неизбежни за множеството от нас през летните месеци. Но не знаем по какъв начин да охладим стаята без климатик. “Локално “ предлага няколко бързи трика, които могат да оказват помощ на съня ви, показани от БГНЕС.
Ето няколко съвета, които да ви оказват помощ да се охладите през горещите летни нощи:

Изберете памук
Пазете сатена, коприната и полиестера за по-студени нощи. Светлите памучни чаршафи са чудесни за приток на въздух в стаята.

Използвайте фризера
Дръжте чаршафите в хладилника или фризера за няколко минути преди лягане. Препоръчително е да ги поставите в найлонови торби.

Използвайте бутилка студена вода
Можете да я употребявате през всеки сезон. През зимата я напълнете с топла вода, а през лятото я охладете във фризера и я използвайте за изстудяване.

Бъдете изобретателни
Използвайте сешоар, подложен на студена алтернатива, с цел да охладите пространството.

Спете като египтянин
Така нареченият „ египетски способ “ включва накисване на чаршаф или забрадка в студена вода. Препоръчително е да поставите леден чаршаф върху суха забрадка, с цел да избегнете мокрене на матрака.

Отпуснете се
Изберете лека, мека памучна тениска и къси панталони или долни дрехи.

Направи си самичък
Направете собствен личен климатик, като поставите плитка тава или съд цялостен с лед пред вентилатора. Въздухът ще събира студена вода от повърхността на леда, до момента в който се топи, създавайки ледена мъгла.

Създайте попътен вятър
Поставете вентилатора през прозореца, тъй че въздухът извън и вентилаторът да основават леден въздух.

Охладете се
За бързо изстудяване налагайте лед или студени компреси на китките, шията, коленете, слабините, глезените и зад коленете.

Пийте задоволително вода
Хидратирайте се, като изпиете чаша вода преди лягане. Въртенето и изпотяването през нощта може да аргументи дехидратация, тъй че си набавете вода до леглото.

Хладен душ
Хладният душ придобива напълно ново значение през лятото. Душът под студена вода намалява телесната температура и измива потта, тъй че ще се чувствате прохладни и чисти.

Стойте покрай пода
Топлият въздух се издига на височина, по тази причина поставете леглото допустимо най-близо до пода. Можете да преместите матрака от леглото на пода. Ако живеете в многоетажна къща, спете на приземния етаж или в сутерена.

Изключете осветлението
Крушките загряват пространството. За благополучие лятото има дълги дни. Възползвайте се оптимално от естествената светлина и поддържайте стаята хладна на мрачно, без да включвате светлината.

Мокри чаршафи
Охладете цялата стая, като просто окачите мокър чаршаф пред отворен прозорец. Стайната температура ще се охлади бързо.

Охладете краката си
Пръстите на краката са доста чувствителни към температурата. Охладете цялото тяло, като накиснете краката в студена вода.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР