В горещите летни дни няма нищо по-освежаващо и разхлаждащо от

...
В горещите летни дни няма нищо по-освежаващо и разхлаждащо от
Коментари Харесай

Как се отразява на тялото ни консумацията на цяла диня?

В горещите летни дни няма нищо по-освежаващо и разхлаждащо от комат студена любеница. Този сладостен на усет плод, чието наличие е главно вода, е обичано лятно лакомство за дребни и огромни.

Поради преобладаващото водно наличие човек е податлив да яде безотговорно от динята поради разхлаждащата прохлада, която тя дава с мисълта, че организмът бързо ще преработи и изхвърли ненужната вода, тъй като плодът е добър диуретик.

А по-добре осведомените със наличието на потребни субстанции в динята са в допълнение подтиквани от обстоятелството, че ще подсилят тялото си с витамини.

Консумирането на цяла любеница на едно ястие обаче не е потребно, дори може да бъде и рисково. Препоръчителното количество в една порция е към 200-300 грама. Трябва да се държи сметка и че цялото на ден количество плодове за ден не трябва да надвишава 1500 грама.

Има хора, страдащи от избрани болести, които би трябвало да са доста по-внимателни с дините, в сравнение с всички останали. Уролитиазата, панкреатитът и гастритът са болести, които се повлияват зле при консумация на дини. С изключително внимание е нужно да се отнасят към плода диабетиците и склонните към чести разстройства.

 по какъв начин се отразява яденето на цяла любеница

Знаем, че глюкозата и водата в динята са в огромни количества. При абсорбирането на глюкозата в кръвта се покачват равнищата на захарта, а водата пък предизвика изхвърлянето на питателните субстанции от тялото.

Прекаляването с динята в действителност основава чувство за задоволеност, само че то не се дължи на наличие на хранителни субстанции, а единствено на вода. При ястие на доста любеница се раздуват стените на стомаха и това основава неприятно чувство за другите органи. Това води до болки в някои от тях. Задухът, сърцетуптенето и слабостта могат да бъдат резултат от преяждане с любеница.

Динята съдържа и доста диетични фибри, а те подтикват чревната активност. Това води до формиране на газове, отичане на корема и диария.

Затова е належащо да се съблюдават простите правила по отношение на размера на порцията от този благоуханен и сладостен плод, с цел да почувстваме единствено изгодите от него.

А знаете ли за какво кората на динята е толкоз потребна?

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР