В гора край село Калояновец, община Стара Загора, бяха открити

...
В гора край село Калояновец, община Стара Загора, бяха открити
Коментари Харесай

Незаконно загробени домашни патици са открити край старозагорско село

В гора край село Калояновец, община Стара Загора, бяха открити нелегално загробени домашни патици. Сигналът е подаден от кмета на селото Добри Добрев.

„ Имам задоволително и снимков материал и очевидци от селото, които могат да потвърдят, че това са го създали господата от екарисажа. 20 – 25 дни съм ги следил непрекъснато ” – съобщи той.   патици село Калояновец

„ Предстои следствие на случая. Всички подозрения обаче са ориентирани към едно място. Ние ще обезопасим региона, с цел да няма безпокойствие измежду популацията от вероятни болести ” – сподели доктор Дамян Миков, шеф на Областна дирекция по сигурност на храните – Стара Загора.

Взети са проби за лабораторни проучвания. Ще бъде осъществена стерилизация на терена.
Община Стара Загора ще спомага финансово, с цел да се спазят всички условия регионът да се обезпаразити и да не основава заплаха за хората в селото. Базата, в която се намира частният мобилен екарисаж, против който има доста тъжби за неприятна миризма и нерегламентирано изхвърляне на скотски останки.

В телефонен диалог отговорникът Димитър Димитров сподели, че неведнъж е имало сигнали за нередности – в някои от тях даже се твърди за изгаряне на части от трупове на хора или за евтаназиране на кучета. Институциите са правели доста инспекции в екарисажа нередности не са открити, удостовери и доктор Дамян Миков.

Случаят със загробените домашни патици е предаден за следствие във Второ Районно ръководство – Стара Загора, известена е и прокуратурата.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР