В големите руски вериги супермаркети се въвеждат ограничения за количеството

...
В големите руски вериги супермаркети се въвеждат ограничения за количеството
Коментари Харесай

В Русия въвеждат ограничения при пазаруване в супермаркетите

В огромните съветски вериги супермаркети се вкарват ограничавания за количеството артикули, които може да закупи един консуматор, съобщи Би Би Си.

В магазините „ Лента “ е разрешено да се купуват по две опаковки почистващи препарати, а месни консерви и инстантни спагети – по 10 броя.

Във веригата “Магнит” към този момент са в действие ограничавания за покупките на захар, елда и пилета – може да се вземат не повече от 5 броя от тези храни. От компанията изясняват рестриктивните мерки със „ спекулативното търсене “ и нуждата да се обезпечи „ съществуването на съществени храни и нехранителни артикули по щандовете “.

Магазините “Перекрьосток” също вкараха рестрикции, само че все пак към този момент има празни полици. Служители на магазина изясняват, че причина за дефицита е това, че купувачите „ изнасят всичко, а чиновниците не съумяват да заредят артикули “.

Информацията е обявена на Би Би Си от очевидци, които са удостоверили разказите си със фотоси. Британската медия напусна Русия поради невъзможността да действа обикновено на съветска територия, откакто беше оповестена за задграничен сътрудник. Такава е и ориста на всички авторитетни западни медии, както и на опозиционните съветски медии, което затруднява доста приемането на достоверна информация от Русия.

Информация за въвеждането на ограничавания върху продажбата на „ някои категории артикули “ популяризира и организация ТАСС. Това е станало по искане на самите търговци, се споделя още в известието, чиято меродавност не може да бъде тествана. Припомняме, държавната съветска организация ТАСС се управлява от Кремъл и е измежду медиите, употребявани в хибридната война на Русия против демократичните общества, което слага под съществено подозрение истинността на тиражираната от нея информация.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР