В големите градове на Америка насилието с oгнестрелно оръжие се

...
В големите градове на Америка насилието с oгнестрелно оръжие се
Коментари Харесай

Байдън с мерки срещу насилието с огнестрелно оръжие

В огромните градове на Америка насилието с oгнестрелно оръжие се повишава стремглаво, демонстрира статистиката, а броят на нелегално притежаваните оръжия нараства.

В тази връзка администрацията на Джо Байдън разгласи спомагателни ограничения за понижаване насилието с оръжие, а съгласно информация от Белия дом президентът ще  упорства Конгресът да отпусне спомагателни средства за справяне с казуса, както и за наемане на повече служители на реда.

Джо Байдън и кметът на Ню Йорк Ерик Адамс се срещнаха с губернатора на Ню Йорк Кати Хочъл и с основния прокурор на Съединени американски щати Мерик Гарланд, с цел да обсъдят по-нататъшни дейности за справяне с казуса.

Престъпленията с оръжие в огромните градове на Америка не престават да нарастват. За тази година  в Ню Йорк  към този момент има 94 случая с огнестрелно оръжие - с 23 повече от същия интервал на предходната година, само че той не води класацията.

В Чикаго 2021 година приключи със 797 убийства, като цяло за предходната година  в Съединени американски щати има 44 000 смъртни случая с огнестрелно оръжие и над 40 000  ранени.

Според известие на Белия дом Министерството на правораздаването след  усилване на връзките си с щатските и локалните правоприлагащи органи за ограничение противозаконния поток на  оръжие предишното лято в Ню Йорк във Вашингтон и Чикаго са хванати над 3100 противозаконни оръжия.

Президентът Байдън в този момент желае да призове Конгреса да бъдат отпуснати спомагателни средства за наемане  на повече служители на реда и финансиране на спомагателни стратегии за ангажиране на младежите и понижаване на престъпността.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР