В Германия работник във фабриката за производство на метални изделия

...
В Германия работник във фабриката за производство на метални изделия
Коментари Харесай

Психопат! Германец трови колегите си в завод 20 години, успя да убие 21 от тях

В Германия служащ във фабриката за произвеждане на железни произведения ARI Armaturen Шлос Холте-Щукенброк е обвинен в убийството на 21 сътрудници благодарение на отровена храна. Това оповестява Deutsche Welle. 56-годишният немец, който е работил в завода 38 години, е арестуван през май тази година, откакто негов сътрудник забелязал върху храната си чудноват прахуляк. Той съобщил за това на началството, а то на собствен ред прегледало записите от камерите за наблюдаване. Си Ен Ен отбелязва, че на запис се е виждало по какъв начин заподозряният отваря непознатата кутия за храна и изсипва върху сандвичите някакъв прахуляк. 

" Първо си помислихме, че става дума за неприятна смешка, а не за опит за ликвидиране ", споделя управител на предприятието. По-късно обаче се изяснило, че в храната бил изсипан оловен ацетат - мощно токсично и съвсем безвкусно вещество, способно да докара до съществени увреждания на вътрешните органи на индивида.

По време на обиска на дома на заподозряния били открити и други рискови субстанции, в това число живак и кадмий, а в чантата му служителите на реда намерили шишенце с прахообразно вещество.  Мъжът незабавно бил упрекнат в опит за ликвидиране. Полицията обаче съобщи, че във връзка със случилото се ще проверява гибелта на общо 21 души, умряли от 2000-та година насам.

Отбелязва се, че в завода има извънредно високо равнище на смъртност от сърдечни пристъпи и рак, които може да са провокирани от отравяне с тежки метали. Също так двама чиновници на ARI Armaturen са в кома, а различен е на диализа. С следствието на вероятните убийства се е заела специфична група от 15 души. Те ще разпитват медици и родственици на умрелите. Разглежда се и опцията за ексхумация на телата на починалите. 

Мениджър от компанията съобщи, че заподозряният през всичките тези години е работил " много незабележимо ". Информация за претекстовете на мъжа не се оповестява. Самият той резервира цялостно безмълвие. 
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР