В Германия липсват 11 милиарда кубически метра втечнен природен газ

...
В Германия липсват 11 милиарда кубически метра втечнен природен газ
Коментари Харесай

Bild: Германия има недостиг на 11 млрд. куб. метра втечнен природен газ

В Германия липсват 11 милиарда кубически метра полутечен природен газ (LNG) годишно. Страната се нуждае от 86 милиарда кубически метра LNG, а договорите обезпечават единствено 75 милиарда кубически метра. Това оповестява вестник Bild am Sonntag.

Според вестника съответните данни са предоставени в писмо от министъра на стопанската система и опазването на климата Роберт Хабек, изпратено до бюджетната комисия на Бундестага. Говорителят на блока на Християндемократическия и Християнсоциалния съюз Марк Хелфрик сподели, че към момента не е ясно по какъв начин може да се усили вносът на LNG. Според него от това зависи по какъв начин Германия ще преодолее идващия отоплителен сезон. Хелфрик означи, че заради дефицита на газ още веднъж ще би трябвало да се пести сила, което ще значи понижаване на производството.

На 7 март немският канцлер Олаф Шолц съобщи, че Германия е съумяла да се оправи с компликациите в енергийния бранш, пред които е изправена при започване на зимата. Според него страната е съумяла да надвиши задачите си за икономисване на газ - в началото се очакваше подземните газови складове да бъдат запълнени на 40 % до края на сезона, само че настоящето равнище на претовареност е 70 %.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР