В Германия канцлерът Ангела Меркел и премиерите на 16-те федерални

...
В Германия канцлерът Ангела Меркел и премиерите на 16-те федерални
Коментари Харесай

Меркел и премиерите на федералните провинции обсъждат нова национална карантина

В Германия канцлерът Ангела Меркел и министър председателите на 16-те федерални провинции разискват нова национална карантина поради увеличаващия се брой на инфектираните с ковид. В началото на март Германия облекчи огромна част от ограничаващите ограничения. Още тогава обаче Меркел предизвести, че в случай че се наложи, ще дръпне " спешната спирачка ".

" Аварийната спирачка при превишаване на 100 инфектирани на 100 000 за седмица ще ни защищити от преждевременно отваряне и нов растеж на инфектираните ".

Днес междинната заболеваемост от COVID-19 в Германия за една седмица е 107,3 на 100 000 души и се чака се да бъде разгласен трети локдаун до 18 април.

Германия ще продължи със строгите противоепидемични ограничения до 18 април, заяви " Дер Шпигел " преди срещата на Меркел с районните водачи.

Според немското издание федералните и районните водачи към този момент са се договорили да удължат локдауна доникъде на април и сега разискват дали да вкарат вечерен час от 20:00 ч. до 05:00 ч. сутринта в регионите, където случаите на инфекции с COVID-19 бързо нарастват..

Междувременно министърът на опазването на здравето на Германия Йенс Шпан предизвести, че няма задоволително дози ваксини, които да спрат третата вълна на коронавирусната пандемия в Европа.

Икономистите в Германия предизвестяват, че нова карантина ще лиши стопанската система от добавена стойност в размер на 2,5 милиарда евро на седмица, а десетки хиляди дребни компании няма да оцелеят.

" Очакваният за април стопански растеж се отсрочва най-рано за юни, в случай че имунизацията напредва ", се споделя в отчет на института за стопански проучвания в Мюнхен.

Финансовият министър Олаф Шолц разгласи спомагателен дълг в размер на 60,5 милиарда за тази година и нов дълг за идната година от над 81 милиарда евро. " Налага се следващата година още веднъж да прибегнем до правото в изключителна конюнктура бюджетът да не е уравновесен ", съобщи Шолц в Бундестага.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР