В ГЕРБ има повече комунисти от БСП, заяви говорителят на

...
В ГЕРБ има повече комунисти от БСП, заяви говорителят на
Коментари Харесай

Кутев за чистките: Няма как да смениш политиките, ако не сме...

В ГЕРБ има повече комунисти от Българска социалистическа партия, съобщи представителят на служебния кабинет

" Слуховете за състава на кабинета са доста, само че не са от огромно значение. В служебния кабинет може да има хора от доста места, само че това не значи, че ние сме подвластни от някого. Борисов беше член на Българската комунистическа партия толкоз доста години. И какво от това? В ГЕРБ има повече членове на Комунистическата партия от БСП”. Това сподели в изявление по Нова телевизия представителят на служебния кабинет Антон Кутев.

Той разяснява чистката по високите етажи на властта в последните дни. „ Няма по какъв начин да смениш политиките, в случай че не смениш хората, които ги съставляват. Това са честни експерти. Аз нямам доверие някой да тръгне да сменя хора, които си правят работата ", уточни Кутев.

Говорителят уточни, че задача номер едно на служебния кабинет е подготовката на парламентарните избори. По думите на Кутев, имунизацията и рецесията с COVID-19 съставляват огромен проблем.

„ Не е въпросът да се махат " зелените коридори ", търсим повече присъединяване на персоналните лекари - би трябвало да се мисли за пенсионерите, за учебните заведения, за университетите”, изясни той.

Относно инспекцията в Българската банка за развиване, Кутев разяснява, че разкритията са скандални.

„ Очевидно министър Кирил Петков знае повече от мен за инспекцията в Българската банка за развиване. Около 1 милиарда лева са дадени на 8 компании, които са всичко друго, само че не и дребни. Факт е, че те са свързани с няколко знакови лица. Едното е Делян Пеевски. За мен това е скандално, тъй като това е държавна банка. Оказва се, че главната активност на страната е да крепи огромния бизнес. Факт е обаче, че единствено за три дни служебното държавно управление направи доста, няма да спрем дотук. Дали инспекцията ще стигне до прокуратурата, ще разберем тази седмица”, уточни Кутев.

Той сподели още, че е поканен от президента Румен Радев да заеме този пост. „ Приех на драго сърце, тъй като имам вяра, че в България е пристигнало време за смяна. Вярвам, че това служебно държавно управление може да даде началото”, акцентира Кутев.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР