В Гърция се провежда еднодневна стачка на железопътните работници и

...
В Гърция се провежда еднодневна стачка на железопътните работници и
Коментари Харесай

Стачка спря влакове и таксита в Гърция

В Гърция се организира еднодневна стачка на железопътните служащи и деветчасова предупредителна стачка на таксиметровите водачи. Железничарите стачкуват против приватизацията, а таксиметровите водачи упорстват да се забрани услугата Uber, която разрешава на всички водачи без позволение за таксиметров транспорт да обслужват клиенти, съобщи Българска национална телевизия, базирайки се на БГНЕС.

Общогръцката федерация на железничарите в понеделник организира три тричасови стачки, а във вторник стопира работа за един ден, с цел да стачкува против идната приватизация на компанията Rosco, против утежняването на железопътните компании и поради дефицита на личен състав, се сподели в изказване на федерацията.

Заради стачката се анулира придвижването по маршрутите на цялата железопътна мрежа, влаковете от градската железница в Атина, Солун и Патра, както и метрото до станцията до интернационалното летище в Атина " Елефтериос Венизелос ".

Синдикатът на таксиметровите водачи в Атика SATA във вторник от 8 до 17 часа организира предупредителна стачка с искане да се спрат " противозаконната активност " на Uber в областта на пътническия транспорт.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР