В Гърция не достигат местата за карантинираните туристи. Очаква се

...
В Гърция не достигат местата за карантинираните туристи. Очаква се
Коментари Харесай

Още гръцки острови са под риск от строги противоепидемични мерки

В Гърция не доближават местата за карантинираните туристи.

Очаква се още през днешния ден готовност на хотели.

След Миконос може да се разгласят изключителни ограничения на още няколко острова в Егейско море.

На остров Миконос, където са въведени изключителни ограничения против разпространяването на ковид, няма свободни места за настаняване на туристите под карантина. От Гражданска отбрана упорстват още през днешния ден държавното управление да разпореди готовност на хотели за приемане единствено на карантинирани.

Собствениците на хотели и частни квартири отхвърлят да одобряват туристи под карантина. Необходимо е също да се обособят и ковидкабини във фериботите, което ще разреши част от карантираните туристи да изоставен островите. Засега всички под карантина остават наложително две седмици на острова.

На дребните егейски острови като Алонисос изобщо няма ковидхотел, оповестяват локалните управляващи.

По информация на министерството на опазването на здравето под риск да се вкарат строги противоепидемични ограничения и то до дни са островите Санторини, Йос, част от Крит и остров Парос.

Започнаха да анулират резервации за Миконос, а почиващите на острова туристи напущат, разясняват хотелиерите. Очаква се да се редуцира туристопотока, в случай че още острови се слагат под карантина, безапелационни са туроператорите.

Няколко европейски страни към този момент вкараха наложително връщане от Гърция с негативен тест или карантина от две седмици.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР