В Гърция близо 10 милиона избиратели днес имат правото да

...
В Гърция близо 10 милиона избиратели днес имат правото да
Коментари Харесай

Местни и европейски избори се провеждат в Гърция

В Гърция близо 10 милиона гласоподаватели през днешния ден имат правото да изразят своето мнение в локалните и европейски избори. Секциите ще затворят в 19 часа, когато обичайно медиите, работещи в съдействие със социологическите организации, ще разгласят предварителните резултати.

 © БГНЕС
Първите публични резултати ще бъдат обявени от вътрешното министерство, което дава отговор за преброяването на гласовете, към 21,30 часа.

Гласуването в Гърция е наложително, с изключение на за тези жители, които живеят в чужбина, намират се на над 200 км. от мястото, където гласоподават в изборния ден или са по-възрастни от.70 година

В европейските избори вземат участие 40 политически партии и обединения, които се борят за 21 места, които Гърция има в Европарламента.

При локалните избори,които се организират паралелно с европейските, в случай че нито една партия не придобие на първия кръг 50+1 от гласовете, ще има балотаж на 2 юни.

Любопитно изобретение е това, че с цел да стигат по-лесно до изборните секции, на жителите на Атина и Солун се дават гратис електротротинетки.

На предишните евроизбори седем гръцки партии изпратиха свои представители в Европарламента. Начело беше СИРИЗА с 26,56% и надлежно шестима евродепутати, на второ - Нова народна власт с 22,72% и петима европратеници. Трета беше крайнодясната Златна зора.
Още по тематиката ЕВРОИЗБОРИ 2019
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР