В Гърция 20-годишен младеж е приветстван като национален герой, наричат

...
В Гърция 20-годишен младеж е приветстван като национален герой, наричат
Коментари Харесай

Земният ангел, който спаси 10 пътници от влаковата катастрофа в Гърция

В Гърция 20-годишен юноша е приветстван като народен воин, назовават го " земния ангел ", избавил 10 души от горящия пътнически трен след злополуката с товарен трен тази седмица.

На четвъртия ден от смъртоносната влакова акцидент в Гърция, при която починаха 57 души, а десетки бяха ранени, митингите не стихват. Железниците удължиха националната си стачка в знак на съпричастност и уважение към паметта на умрелите. На мястото не престава разчистването на тонове желязо от изгорелите влакови композиции. Към момента към момента не е ясно колко пасажери е имало във влаковете.

20-годишният Андреас Аликаниотис е от Атина, обещаващ плувец и студент във Военната академия на Военноморските сили . Той е бил в пътническия трен на път за Солун, когато става злополуката. Седял е във втория вагон и при удара стартира да троши с ръцете си прозорци, с цел да помогне на други пасажери да излязат.

" След злополуката бях на точното място в точното време. В болничното заведение се срещнах с Андреас, той е съумял да избави най-малко 10 души, 10 деца от влака ", споделя историята на Андреас (Ирини Циастудис, специалист по хистология и патология в Университетската болница в Лариса).

Въпреки паниката, опустошителния спор и огромния пожар той съумява да резервира самообладание и да счупи стъклото с пожарогасителя. Така пред заклещените хора към този миг има изход. И въпреки че е могъл да напусне първи горящия вагон, Андреас не го прави, остава и стартира да вади неговите спътници.

" В тази мъка и картина на обезсърчение и горест могат да се видят истории, които предизвикат пристрастеност и напомнят, че има късчета религия. Той е слънце! Ангел! Благословена съм, че се срещнах с него! Прегърнах го и се разплаках ", споделя лекарката.

Благодарение на Андреас от огнения пъкъл са избавени деца. Сред тях е Лазос, с който екипът на bTV беседва в болничното заведение.

" Андреас е пример за това колко позитивни, смели и решителни са младежите. Надявам се неговата история да въодушеви още много хора, не само мен. Той е оказал помощ на другите, без да се замисля за своя персонален живот. Това е лъчът религия и светлина в нещастието! Андреас не е боец от игрален филм, а скромно момче, добър човек, настоящ боец, който можеш да прегърнеш! Ангелите в този миг са на небето, единствено че си имаме и ангели на Земята! ", споделя още лекар Ери.

За тежката акцидент в ареста към този миг остава само началникът на гарата в град Лариса, на който са повдигнати 3 упреквания за причиняване на крах на много хора по недосетливост.  Днес той би трябвало да даде показания пред проверяващите органи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР