В галерия ARC, която се намира в един от най-артистичните

...
В галерия ARC, която се намира в един от най-артистичните
Коментари Харесай

Български творци представят свои картини и художествени фотографии в Чикаго

В изложба " ARC ", която се намира в един от най-артистичните региони на Чикаго, доникъде на месец юни 21 български създатели показват свои картини и художествени фотографии. Изложбата е част от интернационален културен продан.

Миналата година в  края на лятото група американски художници идват за 10 дни в с. Дъждовница. Американците са очаровани от претърпяното и канят домакините си от Кърджали също да им гостуват. Колегите им одобряват поканата, само че към този момент частично. В Чикаго дойдоха единствено картините им. Американската художничка Синтия Вайкудъс сподели: “Те не са тук и сме тъжни, че не можем да ги забележим, само че виждаме техните работи. Важно е, че изложбата оказва помощ да се реализира задачата на Галерията ни -  изкуство, обучение и продан на художници. ”
         
Изложбата на кърджалийските художници в Чикаго не е тематична, само че по тази причина пък толкоз разнообразна. На фона на родопските пейзажи на Павлина Чукич се открояват изящните лица на родопските девойки на Камбер Камбер, греят с пъстротата си акварелите на Пенка Атанасова и Хари Атанасов, приказни наподобяват старите нашенски къщи в картините на Христо Габеров, екзотично красиви и открояващи се са девойките от “Балконите ” на Владимир Чукич. В изложбата участвуват 11 майстори на четката от арт придвижване “Кръг ” и 10 техни сътрудници от Дружеството на художниците в Кърджали. Жалко е в действителност, че художниците не са в Чикаго, с цел да усетят атмосферата на Галерия " ARC " и на града, само че хубавото е, че американците имат опцията да видят техния гений и техните картини.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР